top of page
  • Милица Ванић (I-8)

Географски диктат

Центар Руског географског друштва у Србији организовао је 14. 11. 2021. још једно међународно такмичење. Географски диктат је било дивно искуство за све нас. То је била савршена прилика да се сви заједно дружимо, а и покажемо наше знање из географије. Први пут такмичење је одржано 2015. године у Русији, а у Србији 2017. године. Сваке године, квиз се састоји од разних питања из области географских појмова и термина, а такође тестира и нашу способност читања географске карте. Ова провера знања о одликама Руске Федерације је одржана у многим државама, а и у различитим градовима Републике Србије. Ове године мaнифестације је одржана у Руском дому.




Тамо смо били више него добродошли и атмосфера је била позитивна. Питања су била добро формулисана и лако разумљива, али су нас и подстакла на размишљање.


Ово искуство ме је мотивисало да се још више едукујем о географским одликама Русије и култури и обичајима овог занимљивог народа. Захвални смо што нас је наша наставница географије Јасна Перић мотивисала да учествујемо у овом догађају. Ово је дефинитивно било занимљиво искуство и изазов који једва чекамо да поновимо и следеће године.


Post: Blog2_Post
bottom of page